vrijdag 26 oktober 2007

Golden Gate Bridge, San Francisco, CA

Donderdag 25 oktober

Vanuit het noorden via Coast Highway 1 naar San Francisco gereden: prachtige natuur met rotsstranden, glooiende heuvels met bossen, grasland en dieren.

's Middags geluncht op het strand en een dutje gedaan onder de stralende zon.
Op het strand stonden waarschuwingsborden voor zwemmers: opgepast voor haaien!!! De prachtige Amerikaanse fauna en flora is toch niet te vergelijken met de onze.

We hebben momenteel met onze huurauto reeds 4.500 km afgelegd. De witte kleur van de eerste dag is verdwenen. Autorijden in de VS is toch veel prettiger en minder vermoeiend dan in Europa.




















De Golden Gate Bridge bekeken vanuit de noordzijde. Achter de brug ligt de skyline van San Francisco. Morgen via de Golden Gate naar San Francisco.

















San Diego branden

Tot op heden nog niets gemerkt van de branden. Normaal gezien trekken we na San Francisco verder naar LA en nadien naar San Diego, vanwaar we onze terugvlucht hebben. Normaal gezien zal er geen probleem zijn, downtown San Diego en de luchthaven zijn niet bedreigd door de branden. Zojuist vernomen op het nieuws hier: tot op heden 1.800 huizen vernield en 7 doden.
En door de branden maken vele Mexicanen er gebruik van om de grens over te steken gezien de controle moeilijker is.

Toen we in 2005 een trip maakte van Chicago naar LA, was er orkaan Katrina.
Hopelijk houdt Immigrations ons niet tegen bij een volgend bezoek aan de VS. Ze gaan ons misschien als een risicofactor beschouwen!

1 opmerking:

kristine@BackinBelgium zei

Jaja Jurgen, 't is hier al wat geweest met al die bosbranden. Vanaf vandaag eindelijk terug wat properdere lucht om in te ademen en eindelijk terug een blauwere hemel waar je de zon kan zien. Ik vreesde al het ergste voor jullie bezoek hier aan LA (onder grijze hemel met gasmasker?). Tragedie inderdaad voor de mensen die allemaal hun huizen kwijt zijn...
Er is al 1 van de pyromanen doodgeschoten en een andere wordt momenteel ondervraagd... ivm de branden rondom San Diego...