maandag 5 november 2007

Halloween

Woensdag 31 oktober


Traditiegetrouw wordt hier de dag voor Allerheiligen, Halloween gevierd. Hoewel Halloween alsook Allerheiligen geen feestdag is, wordt het door iedereen gevierd.
Wij werden door Kristine uitgenodigd om mee Halloween te vieren in Marina del Rey. Kristine heb ik via het internet leren kennen. Zij woont samen met haar man Alain en dochter Axelle in LA (zie haar webblog hiernaast). Ondanks we Kristine en haar familie nog nooit hadden ontmoet, is dit 200% meegevallen, leuke en lieve mensen.
Eerst hadden we bij Kristine afgesproken, samen met nog andere vrienden om pizza en Kroatische goulash te eten. Daarna zijn we, eveneens verkleed en in het bezit van een beker wijn, de straat opgetrokken.

Dus Halloween werkt als volgt: de kinderen gaan van deur tot deur en zeggen dan "trick or treat". Daarna krijgen ze snoep. Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat Halloween een combinatie is van Nieuwjaarszingen en Carnaval.
Er wordt hier ontzettend veel geld uitgegeven aan decoratie. Verschillende huizen zijn dan ook echte Halloweenjuweeltjes. Zelfs honden zijn verkleed.
Een unieke ervaring om een echte Halloween hier mee te mogen maken.
Merci Kristine!

















Axelle












groepsfoto











Tiny en Kristine











Alain als vampier











Halloween- versiering

2 opmerkingen:

kristine@BackinBelgium zei

Heel erg graag gedaan Tiny en Jurgen. Hadden we maar op voorhand geweten dat jullie zo'n leuk koppel zijn en dat het zo goed klikte tussen ons, had ik jullie direct bij ons komen laten logeren (want Axelle was in de wolken dat jullie die vrijdag hier bleven slapen en vond het spijtig dat jullie zaterdagavond er niet meer waren). Ik hoop dat de rest van de vakantie ook nog SUPER is en reken erop jullie volgend jaar eens in Belgie te ontmoeten.
De groetjes

Anoniem zei

Dat moet wel een leuke belevenis geweest zijn die Halloween. Want hoe wij het hier kennen is het toch veel minder...