donderdag 8 november 2007

Maritime Museum

Maandag 5 november


's Morgens de huurauto gaan afleveren in Chula Vista. Totaal aantal mijl gereden dit verlof: 3.671 (5.908 km). Niet slecht natuurlijk op drie weken tijd maar twee jaar geleden stond de teller drie weken later bijna 5.000 mijl verder.

Verder heb ik maandag bijna heel de dag besteed aan het schrijven aan de webblog. Hoewel het weinig tekst is met wat foto's, neemt het schrijven van de blog toch wat tijd in.

's Avonds toch nog snel wat cultuur opgedaan in het Maritiem Museum. Dit bestaat uit een aantal schepen welke te bezichtigen zijn: o.a. de Star of India, H.M.S. Surprise, een schip wat gebruikt is geweest in de film 'Master and Commander' en persoonlijk het meest interessante van allemaal: een Russische B-39 onderzeeër. Spijtig dat de batterij leeg was van m'n fototoestel waardoor ik hiervan geen foto's heb.
Eigenlijk is het best wel grappig om weten dat deze duikboot jarenlang gebruikt is geweest door de Russen om Amerikaanse en NATO schepen te schaduwen. Nu ligt de duikbuit naast militaire schepen die het jarenlang heeft geschaduwd (San Diego is de grootste militaire zeehaven van de wereld).
Op de duikboot was de derde officier een politiek officier, deze had geen operationeel gezag maar zag enkel toe of iedereen nog wel trouw was aan de Communistische Partij. Zelfs onder water was je niet veilig voor de Communisten.













B-39












H.M.S. Surprise

Geen opmerkingen: