maandag 5 november 2007

Los Angeles

Donderdag 1 november


Beverly Hills
Eerst richting Beverly Hills & Bel Air gereden om daar rond te cruisen tussen de prachtige en buitensporige villa's van bekende en minder bekende (super)rijken.
Daarna over Rodea Drive (één van de duurste winkelstraten ter wereld) gewandeld. Alle bekende Europese modehuizen zijn hier present. Niemand bekend tegengekomen maar dat verwondert ons niet gezien wij niet echt op de hoogte zijn van de amusementswereld.













Rodeo Drive


Hollywood
Daarna richting Hollywood Boulevard bekend om ondermeer de Walk of Fame. Eigenlijk viel dit gedeelte tegen, de straat oogde heel ouderwets, zelfs vuil en voorbijgestreefd. Aangezien wij geen filmfans zijn, was er voor ons niet veel te zien. De straat teert op haar naam en faam van vroeger, en bestaat hoofdzakelijk uit gift shops voor toeristen.













Hollywood Blvd


Vrijdag 2 november


LA Downtown
De skyline van Downtown wordt hoofdzakelijk gevormd door het Business District. Omdat mensen hoofdzakelijk hier werken en niet wonen, is het niet zo aantrekkelijk om hier rond te lopen zoals in bv. NY, Chicago of San Francisco.












De skyline in de smog















De zonnestralen zijn duidelijk te zien door de smog












Bradbury Building
















Parkeren in LA is niet altijd even simpel


Malibu
Malibu ligt noordelijk van LA en is gekend als woonplaats van bekende supersterren. Sommige huizen zijn op het strand gebouwd. Boven op de heuvels zijn de grote dure villa's gebouwd.












Malibu Beach


Etentje bij Kristine en Alain
's Avonds waren we uitgenodigd bij Kristine en Alain om te komen eten. Heerlijk gegeten, gewoon nog eens Belgische keuken. Daarna bekomen in de jaccuzi en het zwembad.
Eigenlijk hebben we tijdens onze trip al veel verschillende keukens geprobeerd: Japans, Chinees, Afghaans, Italiaans, Turks en uiteraard Amerikaans. Eigenlijk is uitgaan eten in Amerika veel leuker dan in België. Je wordt direct bediend met water en de menukaart, het eten laat nooit lang op zich wachten en achter de rekening moet je zelden zelf vragen. Alles gaat hier veel sneller (niet alleen fast food maar ook fast service). En kan bij je eten bv. enkel water drinken, zonder dat ze iets extra aanrekenen of morren. De gewoonte om steeds water te serveren mogen (moeten) ze in België direct overnemen.

Geen opmerkingen: