maandag 5 november 2007

San Diego Wild Animal Park

Zondag 4 november


Nu we in San Diego zijn, is het voor Tiny gedaan met vakantie. Zij mag zich vollop uitleven op de Neuroscience conferentie. Niks aan te doen, dus ik alleen naar de San Diego Wild Animal Park gereden, ongeveer 45 minuten rijden van Downtown San Diego. Onderweg nog enkele restanten gezien en geroken van de bosbranden.

Het park is gewoonweg fantastisch. Met niets te vergelijken wat wij in België hebben.
Uiteraard hebben ze hier ruimte genoeg (730 ha). Het park is eigenlijk opgestart door de San Diego Zoo als kweekvijver voor bedreigde diersoorten.
Nu is het eveneens een heus amusementspark waar je (meestal tegen betaling) allerlei extra zaken kan doen. Op geregelde tijdstippen zijn er shows en wordt er door de verzorgers extra uitleg gegeven bij de dieren. Absoluut een aanrader voor wie in San Diego is (en over een auto beschikt).




















Bosbranden
Hieronder enkele foto's over de gevolgen van de bosbranden. Heel bizar om te aanschouwen te meer omdat de brandgeur nog niet is verdwenen.
In de States hebben ze opvallend meer respect voor de hulpdiensten dan in België. Ze steunen ze hier veel meer en zoals de foto's tonen, wordt de brandweer bedankt voor hun moeilijk en gevaarlijk werk. In België zou in een vergelijkend geval niets worden gezegd over het optreden, tenzij kritiek uiteraard, bv. dat het veel sneller en beter had gekund. Ach ja, er zijn zoveel goede dingen die wij Belgen nog kunnen leren en overnemen van de 'oppervlakkige en domme' Amerikanen (want dat is toch een beeld dat velen hebben over Amerikanen). Maar dit geldt op sommige gebieden ook andersom natuurlijk.












Verbrande cactussen














Hieronder enkele dankbetuigingen voor de brandweer

1 opmerking:

Anoniem zei

Mooi park daar in San Diego!
Vooral uw foto van de leeuw ga ik zeker nog gebruiken (als dat mag natuurlijk)...
Jullie reis blijft ons verbazen!
Mooi.

En inderdaad, Buba: tof zo die bedankingen aan de brandweer! Daar kunnen ze hier nog iets van leren.
Maar hier is zelfs het negeren van een politiecontrole niet strafbaar...