maandag 5 november 2007

Venice Beach en Long Beach

Zaterdag 3 november


Venice Beach
Eerst Venice Beach verkend. Dit is met momenten een ware show van mensen die willen opvallen. Hier is tevens een fitness center op het strand waar goeuverneur Arnold Schwarzenegger kwam trainen en naar verluid ook is ontdekt.



















Long Beach
Onderweg van LA naar San Diego, zijn we gestopt in Long Beach. Hier ligt de Queen Mary, het beroemde schip. Het schip vaart niet meer uit maar doet nog wel dienst als hotel.


















About LA
LA is een reusachtige stad, de tweede grootste na NY en voor Chicago.
De stad ligt verspreid over een grote oppervlakte wat maakt dat je hier niet kan zonder een auto. Openbaar vervoer is helemaal niet goed ontwikkeld. Je kan telkens als je LA nadert, en dit reeds op enkele tientallen km, dit merken aan de smog (en het wilde verkeer). Het is een uiterste van armen en rijken. Overal liggen thuislozen op straat die vragen om geld. Maar langs de andere kant hebben wij nog nooit zoveel 'rijkdom' gezien. Je moet niet beginnen met het aantal Mercedessen (en AMG's), BMW's of Porsche's hier te tellen. Het is al moeilijk genoeg om de Ferrari's, Lamborghini's etc. te tellen. Simpele huizen en appartementen in de betere buurten hier kosten om te beginnen 1 à 2 miljoen dollar. Dan nog gezwegen over de grotere villa's.
Toch staat LA onderaan in mijn favorieten.
Mijn persoonlijke top 5 van reeds bezochte steden dit verlof:
1. Chicago
2. San Francisco
3. Las Vegas
4. San Diego
5. LA
En buiten dit verlof staan zeker NY, Toronto en Milwaukee nog boven LA.











Malibu Beach bij valavond

Geen opmerkingen: