zaterdag 21 maart 2009

Toronto, Ontario

Eindelijk nog eens nieuws van ons! Aangezien we voorbije week niet over internet beschikten, en aangezien Jurgen en ik een aantal zaken in orde moesten brengen zoals auto, huis en werk (later meer hierover), hebben we onze blog niet kunnen aanvullen. We hopen dat jullie onze blog verder blijven volgen, dus haak zeker niet af...


Toronto is de hoofdstad van de provincie Ontario, het economische centrum van Canada en tevens de grootste stad van Canada. De stad heeft een gemengde bevolking door de komst van veel immigranten van over de hele wereld. Toronto wordt vaak gezegd één van de meest leefbare steden ter wereld te zijn, onder andere door de milieuvriendelijkheid, hoge welvaart en relatief weinig misdaad vergeleken met andere grote steden.

Schaatsbaan in downtown, met op de achtergrond het voormalige stadhuis.

Het nieuwe stadhuis, ontworpen door een Fin.

Zicht op een deel van Toronto vanuit de haven, met rechts de CN Tower.

Zondag 1 maart bezochten we de beroemde CN Tower (Canadian National Tower), één van de hoogtepunten van Toronto's skyline. De CN Tower is de op een na hoogste vrijstaande toren ter wereld met een hoogte van 553 m, en doet dienst als zendmast en toeristenattractie. Een eerste uitdaging is de lift die je met een snelheid van 22km/u in 58 seconden naar een hoogte van 346m brengt. Eens boven stond er ons nog een tweede uitdaging te wachten... een glazen vloer op een hoogte van 342m. Verstand op nul gezet en ja het was ons gelukt om er over te wandelen... voor mij dan toch ;-)


Verder bezochten we nog Eaton Center, Lawrence Market, Kensington Market, Chinatown, Yorkville, Little Italy, en Harbourfront. We hadden graag de beroemde skyline van Toronto bekeken vanop 1 van de eilandjes voor de kust van Toronto, maar jammer genoeg varen de boten niet uit tijdens de winter.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo Tiny en Jurgen
(zat 21/03)
Met aandacht weer jullie verslag gelezen! Wat is het bij jullie nog koud! Hier schijnt het zonnetje en loopt de temp uit tot 12°C (in de veranda tot 25°C).
Bij ons gaat alles goed, we genieten van onze vrije tijd!
Zo te horen genieten jullie ook van dit jaartje Canada(reeds 1/4 van het jaar al voorbij). Laat spoedig nog iets horen!
We kijken er naar uit!
Kusjes
Tante Clara en nonkel Leo

Anoniem zei

waarom niet:)