zondag 1 maart 2009

Boston, Massachusetts

State House

Woensdag 18 februari vroeg uit de veren omdat we om 7u30 hadden afgesproken om via carpooling vanuit Québec richting Montréal te rijden. Voor de provincie Québec is er een website waarop mensen hun beschikbare plaatsen in de auto kunnen aanbieden. Zo worden kosten gedeeld en is het een stuk goedkoper om te reizen. Spijtig genoeg geldt de website niet voor heel Canada, want de bus, vliegtuig en de trein zijn hier verschrikkelijk duur. In de provincie Ontario is carpooling zelfs verboden door de wet!!! Enkele busmaatschappijen hebben dit voor elkaar gekregen. Zij hadden schrik klanten te verliezen indien carpooling te populair zou worden. Begrijpen wie begrijpen kan...
Maar zoals gezegd, om half acht 's morgens aan het busstation in Québec en om 10 uur reden we Montréal binnen. Snel de metro op richting het busstation van waaruit dagelijks om 10u45 de bus vertrekt richting Boston.
Na een klein uurtje stonden we dan ook aan de grens met de Verenigde Staten. Bij Immigrations was het natuurlijk weer vragen beantwoorden over hoe en wat en waar en hoelang we gingen blijven... Gelukkkig werden we weeral 'admitted' en ging de busreis via de prachtige staten Vermont en New Hampshire verder richting Massachusetts met als eindbestemming Boston.

In Boston toegekomen, hadden we tijdens ons eerste half uurtje 3 aangename contacten met vreemden. Mensen die ons met veel plezier verder hielpen zonder dat we daar ook maar achter vroegen. Ofwel zagen we er echt hopeloos verloren uit, ofwel is er toch een groot verschil met de mensen 'op straat' van Québec. Ikke dus weer wreed content om terug in de States te zijn!

In Boston verbleven we 5 nachten bij Belgische vrienden, Koen en Sigrid. Sigrid is tevens van Lier afkomstig. Zij wonen voor een 5-tal maanden in Cambridge nabij Boston, en werken daar aan de Universiteit van Harvard, tevens de universiteit waar Barack Obama Rechten heeft gestudeerd...


Boston werd in 1630 gesticht en is hiermee één van de oudste maar ook één van de rijkste steden van de VS. Het wordt ook beschouwd als de officieuze hoofdstad van New England. Kolonisten gaven de nieuwe vestiging de naam Boston naar de gelijknamige stad in Lincolnshire in Engeland, waar een aantal van hen vandaan kwamen.

Boston is de bakermat van de Amerikaanse Revolutie. De eerste schermutselingen die tot de revolutie leidden vonden er plaats op 5 maart in 1770, toen Britse soldaten het vuur openden op protesterende burgers (het Boston Massacre).
Met de Boston Tea Party op 16 december 1773 begonnen de inwoners van Boston een boycot tegen de belasting op geïmporteerde producten zoals thee, ingesteld door het Britse parlement.
De eerste veldslagen van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog vonden plaats in de vroege morgen van 19 april 1775 in Lexington en Concord, twee plaatsen op 20 tot 30 km ten westen van Boston.
Na de onafhankelijkheidsverklaring in 1776 werd Boston een welvarende havenplaats en het werd officieel een stad in 1822.

Onderwijs neemt in Boston een belangrijke plaats in. Er zijn meer dan honderd universiteiten en colleges in Boston en omgeving, met de Harvard universiteit in Cambridge als bekendste.


Boston is echt een prachtige en leuke stad. Zeker een omweg waard en de stad komt dan ook in onze top drie van Amerikaanse steden.

Een monument ter nagedachtenis van de holocaust


Québec
Op onze laatste dag in Québec hebben we de waterval van Montmorency bezocht. De waterval is in de winter deels bevroren en onderaan de waterval zijn er grote bergen sneeuw doordat de opspattende nevel bevriest en weer neerslaat.

Ter vergelijking: De Montmorency waterval in de zomer van 2004

1 opmerking:

kristine@BackinBelgium zei

Over The Boston Tea Party kunt ge gerust met ons Axelle eens een babbelke doen, want dat heeft zij verleden jaar in het 5de leerjaar in LA allemaal gestudeerd....

Fijn nog eens iets van jullie gelezen te hebben...

Dikke kus uit Elewijt