
Nu we onze eigen auto hadden, konden we makkelijker op zoek naar een woonst en werk. We besloten eerst richting Lake Louise te rijden. Jurgen had in februari eigenlijk al een jobaanbieding gekregen als 'Security Officer' in het hotel Lake Louise Inn. Omdat er in Lake Louise geen huizen zijn, enkel hotels, is het de regel dat de werkgever een kamer voorziet voor het personeel. Jurgen kreeg dus een kamer, maar als niet-staff mocht ik daar niet wonen. Een job was er voor mij niet beschikbaar wegens de hiring freeze ten gevolge van de economische crisis. Toch probeerden we nog eens persoonlijk te gaan onderhandelen, maar het management gaf niet toe... Dus moesten we verder op zoek naar werk.
Het plaatsje Lake Louise is eerder klein. Er zijn slechts enkele winkels en hotels. Het berglandschap is wel één van de mooiste van Canada en hier bevindt zich tevens het grootste skigebied van Canada. Vanuit het plaatsje Lake Louise moet je 5 minuten rijden om het meer zelf te bereiken. Dit meer is de meest bezochte plaats in de Rocky Mountains. Het wordt omringd door een schilderachtig berglandschap, en aan de oever staat het imposante Fairmont hotel 'Chateau Lake Louise'. Het meer was nu volledig bedekt met ijs en sneeuw waardoor we erop konden wandelen. Ook in de zomer blijft het water ijskoud, slechts iets boven het vriespunt. Begin augustus wordt de hoogste temperatuur (4°C) bereikt. Het water heeft dan een blauwgroene kleur.
Achteraf gezien leek Lake Louise ons toch net iets te klein om te wonen en te werken. Het plaatsje Banff in Banff NP daarentegen viel ons direct in de smaak. Banff is het toeristische centrum van het nationale park. Het telt ruim 5.000 inwoners en in de zomer loopt dit gemakkelijk op tot 35.000. Elk jaar bezoeken ruim 4 miljoen toeristen de stad Banff. Het heeft een groot gamma aan winkels, restaurants, bars,... Aangezien het in een nationaal park ligt, is de woongelegenheid gelimiteerd. Je kan alleen in Banff wonen als je hier werkt. Elke werkgever voorziet ook hier een huis of appartement met al dan niet gedeelde accomodatie voor zijn werknemers. Jongeren vanuit de hele wereld komen naar Banff om te skiën of snowboarden en te werken. Er verblijven hier vooral Australiërs, Engelsen en Canadezen vanuit andere provincies.



Werk vinden was hier toch redelijk gemakkelijk. Ondanks de economische crisis die ook hier voelbaar is, hadden we binnen de week allebei werk. Jurgen werkt nu full-time bij 'Mountain Chocolates' en part-time bij de Amerikaanse supermarkt keten 'Safeway', en ik werk part-time bij 'Mountain Chocolates' en part-time bij 'Starbucks'. Mountain Chocolates is een chocolade winkel gelegen op de brede Banff Avenue waar de meeste hotels, restaurants en winkels te vinden zijn. Het maakt zijn eigen chocoladewerk zoals bear paws (berenpoten), murtles, fudges en notenclusters. Maandag en dinsdag runnen Jurgen en ik de chocolade winkel volledig op onszelf van 9 am tot 9 pm. We maken dan zelf chocoladewerk en bedienen de klanten. Gelukkig is het vrij gemakkelijk om van de chocolade af te blijven want de chocolade is eerder slecht. Er is maar weinig in de winkel dat we echt lekker vinden. Maar de baas treedt ons hier in bij. Hij lust zelf ook niets van wat hij verkoopt, zolang het maar verkoopt.... Vooral in de weekends staat de winkel vol met klanten die maar al te graag het overprijsde chocoladewerk willen kopen. Het is bijna niet te geloven, maar de omzet bedraagt enkele tienduizenden dollars per maand.

Koffie's kunnen in allerhande smaken worden verkregen door een mix van espresso-shots, gestoomde melk en de gewenste smaak (siroop).


