zondag 4 januari 2009

Biodôme

Op Nieuwjaarsdag trokken we naar het stadion dat voor de Olympische Spelen van 1976 is gebouwd. Door talloze problemen was dit pas in 1987 voltooid en nu nog steeds niet afbetaald. Het ontwerp, van een Frans architect, voorzag in een verplaatsbaar dak dat met 26 kabels verbonden is met een hoge, schuine toren van geweven synthetisch materiaal.

Op deze eerste dag van het jaar was er veel meer volk dan we hadden verwacht. Binnen in het vroegere wielerstadion zijn vier ecosystemen aangelegd. In deze Biodôme stap je zo van de strenge winter van Montréal een warm, vochtig tropisch woud binnen waar apen, vogels en zo'n 350 vleermuizen leven. Nadien gingen we via het Laurentische woud en het ecosysteem van de St.-Laurens rivier het poolgebied met pinguïns binnen. Een knap concept dat je zeker moet bezoeken als je in Montréal bent.

Ondertussen zitten we nog steeds in onze Bed & Breakfast. In deze periode van het jaar zijn er bijna geen andere gasten waardoor we het huis met 5 kamers, een keuken, eetkamer en salon zo goed als voor ons alleen hebben, want ook de eigenaars wonen hier niet. We hebben met hen een vrij voordelig tarief kunnen bespreken, met als voordeel dat we eender welke dag kunnen vertrekken. Op dit moment willen we ons nog niet aan een huurappartement binden zolang we nog geen zicht hebben op werk.

Op zaterdag hebben we ons een Canadees telefoonnummer aangeschaft. Dit nummer staat rechts in de infobalk en zal wijzigen als we naar een andere provincie verhuizen. Je mag ons op dit nummer bellen of sms'n, maar hou wel rekening met het uur verschil. De zoektocht naar het meest voordelige plan voor ons was niet makkelijk aangezien we plannen om door heel Canada te trekken, en we dus ons nummer regelmatig moeten wijzigen zodat we nog altijd 'lokaal' kunnen bellen. Ook betaal je in Canada voor inkomende gesprekken wat alles nog complexer maakt. Maar na 6 winkels afgelopen te hebben was het ons eindelijk gelukt en hebben we het Canadees nummer op zak.


Rue St-Christophe; het lichtgroene huisje op de rechterkant is onze Bed & Breakfast


Biodôme, Olympisch stadion

Het stadhuis van Montréal bij nacht



















Carré Saint-Louis, het mooiste plein van Montréal

Een dichtgevroren ligplaats in de oude haven

11 opmerkingen:

Anoniem zei

Hey Tiny & Jurgen,
Mooi hé, die Biodôme! En knap van de Mangel dat je er voor de pinguins mag gaan zorgen. ;-)
Hoe zit het trouwens met werkvooruitzichten? Hebben jullie al ergens kunnen gesprekken gaan doen? Of hebben jullie daarvoor al afspraken gemaakt?
Nu we jullie telefoonnummer hebben, gaan we dat komende dagen eens uittesten.
Blijf in ieder geval posten over wat jullie doen/meemaken en ook de foto's van dit prachtige land natuurlijk!
Groetjes uit Muizen.

usacandyman zei

Hallo Jurgen en Tiny,

als je in de streek bent waar wij wonen zekers afspreken he man , we kunnen nu wel nog niet juist zeggen waar we gaan zitten , maar we houden zekers contact.

Groeten

Anoniem zei

Beste Jurgen en Tiny,
Een fantastisch 2009 gewenst. 1 van jullie wensen is alvast uitgekomen : een groots avontuur in het buitenland (en nee tante Lea, wij hebben ze niet opgestoken) maar we geven ze wel groot gelijk. Geniet van de uitdaging, de natuur, een andere levenswijze,...Het wordt gegarandeerd een ongelooflijke ervaring.
Cheers vanuit het net iets minder koude Schotland!
Wim, Goedele en de rest van The Chalmet-clan

Unknown zei

Hallo globetrotters,
Blij te horen dat het jullie zo goed gaat en hopelijk vind je vlug werk, een job die jullie bevalt natuurlijk. Anders maar wat langer zoeken hé. Tiny, ik wist niet dat jullie zo'n intellectuele katten hadden. Dat is wel plezant dat die af en toe eens een berichtje gaan sturen. Ze zullen de nieuwe baasjes al goed beginnen te kennen. Je ziet je hebt ze in goede handen achtergelaten. Dat is toch een hele geruststelling hé.
Dikke kusjes mama en ... papa natuurlijk ook.

Anoniem zei

hallo Tiny en jurgen eerst en vooral beste wensen voor 2009.
prachtig die foto's , geniet verder van het mooie land.
groetjes vanuit boechout
lionel en kristien

Anoniem zei

Hallo Jurgen en Tiny,

Vooreerst de beste wensen voor het nieuwe jaar.

Zoals reeds door andere gezegd, heel mooie foto's. Je zou idd denken dat het postkaartjes zijn.

Ik hoop voor jullie dat jullie snel werk vinden teneinde enige regelmaat te vinden in jullie avontuur aldaar. Het moet evenwel een avontuur blijven...

In elk geval, geniet SAMEN van de mooie omgeving en, voor zover ik weet, van de ongerepte natuur.

Ik blijf sowieso je avnontuur volgen.

Groetjes van Alain K.(WPR ZELZATE)

Anoniem zei

Dag Jurgen en Tiny,
An-katrien heeft me jullie website gegeven en ze heeft me verteld dat jullie voor een jaar Canada rondtrekken. Fantastisch ! Jullie foto`s zijn prachtig !
Laat ons weten wat jullie plannen zijn... via onze website www.fromagechevre.ca. Dan kunnen jullie eens langskomen.
Veel groetjes en tot ziens !
Aagje (van de geitenboerderij in Québec, die Jurgen 4 jaar geleden bezocht heeft)

Anoniem zei

Yo collega!

Zullen wij dan maar een berichtje sturen vanuit Australië he! Leuk om te zien dat het daar zo mooi is en lekker sneeuwt, hier is het momenteel 41° en we zijn aan het bakken, een beetje van het goede te veel!

Hou jullie goed en geniet ervan!!!

Groetjes van Seb en Kim, Outback Australia.

Hans uit de Limbuuuurg zei

Hey Buba en Tiny,

Man man heb het eindelijk gevonden hoe ik kan reageren, ik en die kl.. pc's.

Alles gaat goed zo te lezen en te zien :-))

Veel succes alleszins uit het koude limburg!!

Greetz

Anoniem zei

Hey trotters,

Aan de leuke foto's te zien is het daar ook bere- en berekoud.

Enjoy-it.

John

Anoniem zei

Wow!! Je suis tombée sur ton site par hasard. Je suis de Montréal et je trouve que tu as pris de belles photos. T'as raison, il fait frette :P Bon séjour