vrijdag 9 januari 2009

News from Montréal

Hello Belgians!

Wij zijn blij dat ons pakketje met echt Canadees winterweer is toegekomen in België!
Maar niet geklaagd, hier zijn de temperaturen nog net iets kouder met nog net iets meer sneeuw.
Woensdag is er op één dag tijd 30 cm sneeuw gevallen en nu zaterdag wordt er nog maar eens 30 à 35 cm sneeuw voorspeld. Auto's zijn hier helemaal ondergesneeuwd, langs de wegen liggen hopen sneeuw maar alles gaat gewoon zijn gang.

Donderdag zijn we via Parc La Fontaine naar Petite Italie gewandeld. In het park zijn we enkele eekhoorns tegengekomen welke verre van schuchter zijn. Eentje knabbelde aan mijn vinger en een andere klom via Tiny haar been naar boven. Had hij iets lekkers gezien?

Het moet gezegd worden dat de mensen hier op straat tot nog toe vrij onvriendelijk zijn. In tegenstelling tot andere steden in Noord-Amerika is er toch een vrij groot verschil merkbaar. Misschien dat dit komt door het winterweer??

Op één van de onderstaande foto's is de Biosphère te zien. Het is gebouwd voor de Expo 67 als paviljoen van de VS. De Biosphère ligt net voor de binnenstad, op het eiland Ile Sainte-Hélène dat in de Sint-Laurens rivier ligt. Op dit eiland wordt jaarlijks de F1 van Canada gereden.

Na Tiny's gezonde en lekkere keuken deze week, heb ik naar goede Amerikaanse gewoontes en normen een hamburger klaargemaakt. Twee zelfgemaakte hamburgers in één broodje, nen dubbeldekker, zoals ze dat hier noemen. Zij die richting Canada komen, gelieve op tijd uw bestelling te plaatsen!


Have you seen my car???

Biosphère

Damned, no nuts...

Een Big Man Burger

14 opmerkingen:

kristine@BackinBelgium zei

Dat ziet er een "yummie" big man burger uit...
Amai zeg, zoveel sneeuw! En wij klagen hier al in Belgenland.

Dikke kussen uit Elewijt!

En succes met de huizenjacht!

Anoniem zei

Hey Buba en Tiny,

Reserveer maar al zo'n hamburger in mei he... Bestelling op tijd gemaakt?
Het is leuk jullie avonturen te lezen en een beetje te kunnen volgen he. Momenteel zit ik thuis te werken en als ik naar buiten zie is alles mooi wit, maar in vergelijking met jullie foto's is het hier gewoon grijs. Trotseer nog goed de kou, hopelijk komen jullie ook een paar gezellige canadezen tegen en tot een van dezer he.
Buba, smakelijk he! :)

Anoniem zei

Hey,

Het zal daar wel koud zijn zeker.
Maar een ding kunt ge al goed: nen hamburger maken.
Nen tip: ge kunt ginder in de macdonalds gaan werken :-)

veel plezier nog ginder

groetjes
Laurens

Anoniem zei

Wow, cool! Zo'n mega burger.
Dat Jurgen dat vlotjes binnenkrijgt dat wisten we, maar Tiny? Leuk gefotografeerd trouwens. Jij hebt precies les gevolgd.


Langs deze weg wou ik Laurence ook nog eens bedanken omdat hij op de luchthaven zo fijn met Jitske heeft gespeeld. Bovendien vond ik zijn idee om in de mac donalds te gaan werken zo slecht nog niet (er is er ook één in Aartselaar).

Veel plezier in de kou en de sneeuw. Wij beginnen er hier ook stilaan aan te wennen.

dikke zoen,

Meike

Anoniem zei

Oeps. Laurens zijn naam fout geschreven. Sorry.

Meike

Johan zei

Hey T&J,

jullie hebben het blijkbaar erg naar jullie zin daar! Prachtige foto van die mega-burger; ik weet niet wie van jullie beiden die genomen heeft, maar de dieptescherpte en kadrering zijn perfect. Mooie bokeh trouwens (zoek dat maar eens op).
Wegens werken hier in huis, gevolgd door uitputting en ziekte (het is hier een paar dagen koud en den deze heeft al een bronchit), heeft het even geduurd maar de foto's van jullie vertrek staan op www.dedecker-vetters.be
All the best!
Jokke

Anoniem zei

Zou het kunnen dat ik enkele onderdelen herken, in de prent van de "Big Man Burger", van de foto daarboven ??

Grtz,
John

Anoniem zei

Weer die eekhoorns hé, ze zien wel een beetje bleker als die van u Buba. Ik denk dat zo'n eekhoorn toch 15€ 't stuk opbrengt hier, als huisdier en nie voor op te eten. Ik volg jullie verhalen met plezier.

Anoniem zei

piepekoe biebel en bubaatje,

t'is om al zo'n bestellingske te plaatse, allez voor de vis dan toch! Ik krijg da ni op :-)
En ik heb het op den burger he, die sneeuw die mag je houden, wij zijn er hier bijna vanaf. Allez volgens 'frank de weertank'.
Dikke zoen
anja

Anoniem zei

Yo Buba en Biebel,

Erg leuk om buiten facebook ook hier uitgebreid te kunnen volgen wat jullie daar allemaal uitspoken. Wat betreft die eekhoorns: wisten jullie dat de eikels die ze eten in het Engels 'acorn' heet (spreek uit eekhoorn ;-). Grappig toch hoe overlevering van taal soms tot leuke foutjes leidt, niet?

Wij volgen jullie op de voet!
Groetjes Tim, Vanessa, Aline xxx

Anoniem zei

Dag Tiny en Jurgen,
hier is het al terug echt belgisch weer,regen-regen en nog eens regen.
Het zijn prachtige foto's, met die eekhoorn was wel grappig.en u megaburger zag er wel heel lekker uit, stuur er maar één op.:)
groetjes Lionel en kristien
en ook Arno en Laura

Anoniem zei

Hoi Jurgen en Tiny,
Langs deze weg wil ik jullie een fijn jaar toewensen in Canada. Heb er veel plezier en werk ze af en toe. Eet wel niet te veel van dat soort hamburgers, anders...

Bart uit Holland.

Anoniem zei

Hey Kozze, en Tiny of course...
Eindelijk toch ook eens komen kijken naar jullie fotootjes en avonturen. Ziet er allemaal niet zo heel slecht uit he! Geniet er met volle teugen van, en tot hoors.
Groetjes, Jeroen

Anoniem zei

Hey hooligan (s),

geniet ervan, waar ik niet aan twijfel trouwens. Ben er ooit eens geweest in '81, er is nog een hoop te zien denk ik.

Grtz,
geert pantah