dinsdag 7 juli 2009

First of July


Onze laatste post is weer eventjes geleden en dit is volledig te wijten aan onze jobs. Veel te veel werken en te weinig tijd om de omgeving te verkennen. De schaarse vrije tijd die we samen hadden hebben we voornamelijk doorgebracht met onze vrienden op de picnic en barbeque grounds van Banff. Hier is nu verandering in gekomen. 1 juli is de start van onze zomervakantie. Vanaf nu hebben wij ten minste drie maanden vakantie! Onze tocht brengt ons van Banff richting het Noorden van Canada en de Verenigde Staten van Amerika, met name Alberta, British Colombia, Yukon, Northwest Territories en Alaska. We hebben ons het nodige kampeergerief aangeschaft om ons avontuur goed in te zetten.

Barbeque, en nog eens barbeque... vlnr Margareth, Will, ik, Wang en Kurt.

Onze eerste vrije dag was 1 juli welke in Canada de nationale feestdag is: Canada Day. In Banff was er veel te doen met onder andere een parade van paarden, fanfares en mascottes van plaatselijke organisaties, sportverenigingen en winkels. Voor de verandering was het met Canada Day prachtig en zonnig weer. Jong en oud had zich voor de feestdag in wit en rood gekleed, de Canadese kleuren.

De start van de parade met 2 RCMP's (Royal Canadian Mounted Police) en 1 Native (indiaan in de volksmond) te paard.

Samen met Kurt en tweeling Jesse en Kye (niet op foto) in het stadspark ter gelegenheid van Canada Day.

Eind juni hadden we terug bezoek van Tiny's ouders welke hun rondreis in het Westen eindigden in Banff. We hebben samen nog enkele uitstappen gemaakt, o.a. terug richting Lake Louise en Moraine Lake, met de gondel naar de top van Sulphur Mountain en net voor hun vertrek een bezoek aan het centrum van Calgary.

Moraine Lake (de foto's in onze 2 vorige posts tonen aan hoe snel het meer verandert in deze tijd van het jaar door de smeltende sneeuw en ijs)

Zicht naar Banff vanop Sulphur Mountain

Ondertussen heb ik ook mijn eerste zware bergtocht achter de rug. Samen met Gregory, een Starbucks collega van Tiny die in Montréal woont en studeert, heb ik een prachtige wandeling gemaakt naar Lake Bourgeau en de top van Bourgeau Mountain. De wandeling duurde iets langer dan gepland en was zeker zwaar genoeg voor mijn eerste echte wandeling in de bergen. De vergezichten en natuur onderweg waren letterlijk en figuurlijk adembenemend.

Gregory, afkomstig van Israël.

Van 3 tot 12 juli is in Calgary tevens de wereldberoemde Stampede aan de gang, en zoals ze zichzelf omschrijven zijn ze "The Greatest Outdoor Show on Earth". De Stampede bestaat uit een grote kermis, paardenshows, rodeo, optredens etc. Zondag hebben we dit allemaal zelf gaan bekijken en we moeten toch zeggen dat het toch allemaal niet zo fantastisch is. Het is vooral niet goedkoop. Zeker geen omweg waard.

Freestyle moto

Even goeiedag gezegd bij de promotiestand van RCMP.

1 opmerking:

meike zei

Hey Buba en Tiny,

Wat leuk om nog eens wat nieuwtjes te lezen. We hadden nog wel het een en ander vernomen van H&L maar de foto's geven toch wel meer weer. Geniet van de "vakantie" en hou ons maar positief jaloers.


Veel liefs, Meike

PS: jullie kaartje is goed aangekomen, merci.