maandag 8 juni 2009

Parents' visit

Samen op de foto voor de lower falls in Johnston Canyon.

Op dinsdag 2 juni hadden we weer bezoek uit België. Ditmaal waren het de ouders van Tiny. Wij zijn ze op de luchthaven van Calgary gaan oppikken en hebben hen daarna de omgeving van Banff getoond. Op hun eerste dag in Canada hebben ze veel wildlife gezien met mooi en warm weer, een perfecte vakantiedag dus voor ons allemaal.

Lake Minnewanka

Wildlife... de elk (of ook Wapiti genoemd)

Op woensdag 3 juni zijn we via de highway 1A richting Lake Louise en Moraine Lake gereden. Onderweg hebben we eerst de wandeling in Johnston Canyon nogmaals overgedaan. Hoewel de wandelpaden nu ijsvrij zijn, zie je nog altijd grote plekken ijs aan de rand van de rivier en watervallen. Johnston Canyon is spectaculair zowel in de winter als in de lente, met elks hun charme. Nadien verder doorgereden naar Lake Louise en Moraine Lake. Vier dagen eerder waren Tiny en ik hier een kijkje komen nemen en toen lagen beide meren nog onder het ijs en de sneeuw. Nu was Lake Louise bijna helemaal ijsvrij.

Upper falls in Johnston Canyon

... en één van de zeven andere watervallen in Johnston Canyon.

Lake Louise

Moraine Lake

Op donderdag 4 juni (mijn verjaardag) hebben we het naburige Kootenay Nationaal Park verkend. Dit Nationaal Park ligt in de provincie British Columbia (BC). Vanuit Banff neem je highway 93 welke over de 1697 m hoge Vermilion Pass gaat richting het dorpje Radium Hot Springs. De Vermilion Pass is tevens de scheiding tussen Alberta en British Columbia en is ook gelegen op de continentale waterscheiding (continental divide). Dit wil zeggen dat het de stroomgebieden van de verschillende rivieren op het continent die uitkomen in de Grote Oceaan scheidt van die van de rivieren die uitkomen in de Atlantische Oceaan. In 2003 is 12% van Kootenay NP afgebrand, en daarvan zie je nog steeds de gevolgen aan het desolate landschap. Belangrijkste bezienswaardigheden in het park zijn de Marble Canyon en Ochre Beds & Paint Pots. Beide plaatsen zijn minder toeristisch maar zeker een bezoek waard.

Op de grens met Alberta en British Columbia, met Banff en Kootenay NP, en pal op de continental divide.

Marble Canyon

Ochre Beds en Paint Pots: het hoge ijzergehalte in het water kleurt de aarde oker.

Donderdag was eveneens berendag. In totaal hadden we het geluk om 4 zwarte beren te spotten. De eerste keer was het mamabeer met 2 jongen (cubs) en de tweede keer, vermoeden we, een mannetjesbeer welke van een karkas aan het peuzelen was.
Nog een leuk detail: plotseling waren de twee berenjongen verdwenen in het bos. Gelukkig heb ik een degelijke opleiding genoten waar er geleerd werd dat de 'vijand' overal zit. Even later de berenjongen terug gevonden, ditmaal lekker hoog in de boom op uitkijk en naar ik vermoed maar lachen met die domme toeristen.

Even krabben...

's Avonds zijn we om mijn verjaardag te vieren, heel lekker gaan eten in het Griekse restaurant Balkan. Een meer dan geslaagde verjaardag dus.

Op vrijdag hebben we Banff Avenue afgewandeld, en de ouders van Tiny hun eerste Starbucks koffie laten proeven. Dit viel direct in de smaak. Zaterdag hebben zij hun huurauto opgepikt waarmee ze die ochtend vertrokken zijn richting Jasper. Zij maken nu een rondrit in het westen van Canada, inclusief een bezoek aan Alaska, en komen eind juni terug naar Banff alvorens naar België weer te keren. En zaterdag heeft het na het mooie en warme weer van de vorige dagen nog eens gesneeuwd. Gelukkig geen sneeuwstorm, maar genoeg om de omliggende bergtoppen terug witter te kleuren.

5 opmerkingen:

-BK- zei

Leuke foto's van Buba-bear!!! ;-)
Nog een happy birthday (hopelijk was 't kaartje op tijd) van ons allemaal.

Anoniem zei

Prachtige foto's! Vooral de kleine beren zijn super schattig! Geniet van het wildlife!

Dikke kus,
Heidi & Benoit

Anoniem zei

Hello,

Amai, wat 'n beer van 'n vent op dieje familiefoto.
'K wens jullie nog veel plezier op't vervolg van de trip.

Grtz,
John

PS: Uit welke reisbrochure komen die prachtige foto's ;-)

Anoniem zei

piep,

Wat een prachtige natuur zeg!
Verder alles goe?

zoen
anja & rony

Anoniem zei

Helaba,
Oooh wat een schattige berekes,die zou ik ook wel eens van dichtbij willen zien.
En wat een mooie natuur, ik had ook niks anders verwacht!!
Geniet er zoveel mogelijk van....
Dikke smakkerd van.....
Sandra