zaterdag 4 april 2009

Our daily activities in Banff

Ik aan het werk in Starbucks.

Velen zullen het ontkennen, maar ons jaar in Canada is niet alleen vakantie... Na 2,5 maanden reizen vullen we nu onze dagen voornamelijk met werken. Maar onze vakantie is zeker nog niet over. Tussen het werken door proberen we Banff omgeving te ontdekken, en vanaf juli zullen we weer verder reizen. Onze bestemming voor deze zomer is Alaska.


Mountain Chocolates op Banff Avenue met de nieuwe Belgische chocolatier.

In Mountain Chocolates bedienen Jurgen en ik de klanten, en maken we afwisselend met drie andere collega's een reserve aan van chocolade en ander snoepgoed. De baas wil dat alles wordt bereid in de etalage van de winkel om voorbijgangers binnen te lokken. En we kregen al veel belangstelling... de winkel staat regelmatig vol en Japanners leggen alles vakkundig vast op foto. Aan de geur van chocolade en caramel kunnen weinig toeristen weerstaan.

Eén van de favorieten hier is de bear paw (berenpoot) en de murtle (afgeleid van turtle, d.i. schildpad). Beide bestaan uit chocolade, zachte caramel en cashew noten. Ook populair zijn de caramel corn, d.i. popcorn met caramelsmaak, en appels op een stokje met daarrond een laagje caramel. Heel lekker vinden wij, dus die recepten nemen we zeker mee naar België! Daarnaast zijn de mensen hier verzot op fudge wat naar onze mening veel te zoet is. Het is bereid van suiker, boter en melk, met daarbij de gewenste smaak zoals cacao, maplesiroop, pindaboter of amaretto. In totaal zijn er zo'n 15 verschillende smaken.



Jurgen bezig met het maken van 'caramel corn'.






Ik bezig met het versnijden van de 'oreo barks' (stukken melkchocolade met daarin oreokoekjes verwerkt)

In de rechtermarge van de blog vinden jullie ons nieuw post adres. Het stadje Banff heeft geen postbodes in dienst, dus alle inwoners moeten hun post persoonlijk gaan afhalen op het postkantoor. Indien jullie iets zouden sturen, vermeld dan wel duidelijk onze volledige naam aangezien onze postbus wordt gebruikt door alle collega's van Mountain Chocolates.

Onze voorlopige slaapkamer in het staff-huis van Mountain Chocolates.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Groetjes uit Ranst

ex-collega van de vader van Tiny

willy

Anoniem zei

hey jurgen en tiny,

net jullie laatste verslag gelezen en foto's gezien... wel grappig om jurgen eens 'echt' te zien werken ;-)

dikke bezen
anja & rony

Anoniem zei

Hey Tiny & Jurgen,

Dat komt ons bekend voor...:)
Wij hebben al van die lekkernij van Mountain Chocolates mogen proeven. De berenpoten, de tigerbutter en vooral de smartiebark waren lekker...:)
En nadien nog een heerlijke macchiato bij de Starbucks...hmmm heerlijk!
Nog eens bedankt voor de leuke dagen in Banff en tot gauw!

dikke kus,
Heidi & Benoit