maandag 8 januari 2007

Ski trip in Wassau

De ski trip was fantastisch. Het skigebied is natuurlijk niet te vergelijken met de Alpen, maar er waren wel voldoende pistes om nog eens heel wat 'miles' op de latten af te leggen. 's Avonds was het volledige skigebied verlicht, jawel... die Amerikanen toch. Dat nachtskieen willen we zeker nog eens over doen. Een onbeschrijfelijk gevoel als je 's avonds laat nog aan het skien bent terwijl je beneden de lichtjes in het dal ziet. Nadien met z'n allen in de whirlpool, zalig...

Onderweg naar huis zijn we nog gestopt in Milwaukee (staat Wisconsin). Eerst daar lekker gegeten, dan een wandeling gemaakt doorheen de stad, en daarna naar den basketbal gaan zien. Het was een wedstrijd tussen twee universiteiten, van Milwaukee en New York. We hadden een klein stadion verwacht, maar niets is minder waar... Een stadion nog groter dan ons sportpaleis, en bijna iedereen gekleurd in geel, de kleur van de plaatselijke basketbalploeg.
De studenten van de universiteit die het best basketbal kunnen spelen worden als spelers geselecteerd. Dit seizoen werd ook een student van Senegal gevraagd om in de universiteit van Milwaukee te studeren, omwille van zijn talent in basketbal. De spelers studeren gratis, het studiegeld is normaal zo'n 20.000 dollar per jaar.

Vandaag vliegen we weer naar huis. Alles is ingepakt, en Peter zal ons dadelijk naar de luchthaven brengen. Dinsdag landen we in Zaventem om 12u30.

1 opmerking:

Paul Boumans zei

Hallo Pallieters,

Inderdaad ... schone liedjes enz, enz ...
Dat nachtskiën zal inderdaad wel pittoresk geweest zijn.
Je zal wellicht weer een schat aan foto en videomateriaal hebben buitgemaakt.
Hopelijk heb je een goede vlucht gehad van de VS naar Londen. Nu lijkt het wat minder vlot te gaan, de vlucht BA394 van Heathrow naar Zaventem is blijkbaar reeds 3x uitgesteld. We volgen u op de voet.
Papa en mama.