vrijdag 13 februari 2009

Hôtel de glace

Sedert zondagavond verblijven we in een klein dorpje in de bergen rond Québec Stad. Maandag zijn we er in de omgeving op uitgetrokken en zijn we gaan 'raquetten'. Zelfs met Jurgen zijn 'tennisraketten' aan zijn voeten, zakte hij tot aan zijn knieën weg in de diepe sneeuw. En zonder raketten aan, zakte hij weg tot aan zijn middel. Onvoorstelbaar de hoeveelheid sneeuw die hier ligt. Maar vorig jaar lag er zelfs uitzonderlijk dubbel zoveel sneeuw.



Dinsdag stond het langverwachte bezoek en verblijf aan het ijshotel op het programma. Dit was ons kado gedaan door mijn ex-collega's van het Bio-Imaging Lab voor het behalen van mijn doctoraat. Lieve collega's... heel hard bedankt voor dit onvergetelijke avontuur!! Hoewel we beiden slechts een uurtje hebben kunnen slapen hebben we er ontzettend van genoten. De sfeer in het hotel heeft iets feeëriek, het is buitengewoon prachtig.


De totale grondoppervlakte van het ijshotel is zo'n 3000 m². Het hotel telt 36 kamers waaronder 15 suites met elk een eigen thema. In enkele suites bevindt er zich een open haard, en de grootste suite heeft zelfs toegang tot een privé spa. Voor alle gasten is er gedurende de hele nacht eveneens toegang tot een gemeenschappelijke spa met sauna en 3 jacuzzi's.


Het hotel werd in zo'n 6 weken gebouwd. Het ijs dat werd gebruikt is niet natuurlijk, maar werd gefabriceerd in Montréal. Het gebruikte water werd gefilterd en bevat geen onzuiverheden waardoor je dwars doorheen het ijs kan zien en waardoor je uit ijsbekers kan drinken zonder dat je lippen er blijven aanplakken.


De temperatuur binnenin het hotel varieert slechts enkele graden tussen -3°C en -5°C, onafhankelijk van de buitentemperatuur. Alle bedden bestaan uit een massieve ondergrond van ijs, met een houten plaat en een matras erbovenop. Tijdens de nacht sliepen we als mummies in thermische slaapzakken die bestand zijn tegen temperaturen tot -30°C. Buiten dat ons aangezicht afkoelde hadden we het lekker warm tijdens onze nacht, en voor Jurgen was het zelfs veel te warm...



Woensdag maakten we een ritje met de hondenslee. Jurgen was de bestuurder, ik de passagier, en 5 huskiehonden trokken ons voort. Onderweg kregen we één extra hk (hondekracht) waardoor we de gids konden bijblijven. De kennel telde in totaal 300 huskiehonden. Van zo gauw ze aan een slee werden gebonden begonnen ze te blaffen en te springen, vol opwinding om te mogen rennen. Na een ritje van 3 kwartier waren ze volledig uitgeteld, en konden we hen strelen en bedanken voor de rit.

















Big Man voortrekken is blijkbaar niet van de poes.

12 opmerkingen:

Johan zei

Hey Biebel & Buba,

wat een avonturen toch! En dat alles gespekt met vakkundig geschoten foto's. Je hebt al veel plezier gehad aan de Canon, zie ik. Als ik al die verhalen lees over het ijshotel en het hondensleeën, dan vraag ik me af waarom ik hier dag in, dag uit aan het werken ben. Maar dan weet ik het weer ! Om beastingen te kunnen betalen, zodat Jurgen loopbaanonderbreking kan nemen :-)

Greetz,
Johan

Johan zei

@ Tiny: een fijne Valentijn ! xx

Unknown zei

Hallo kinderen,
Wat een prachtig hotel met die schitterende kleureffecten en die mooie "kristallen" luster. Een onvergetelijk verblijf, dat je wellicht voor altijd zal linken aan je ex-collega's.
Wat een schatjes hé Tiny, al die huskie's, dat zou ook iets voor mij zijn. De koude zou ik even niet meer voelen denk ik.
Jurgen, dat moet toch raar aanvoelen zomaar wegzakken in die diepsneeuw ... je weet niet wanneer het stopt. Wat een belevenissen allemaal. Geniet van jullie Valentijnsdag!
Kusjes, mama en papa.

Anoniem zei

@ Jurgen: een fijne Valentijn! xxx

Anoniem zei

Hey Tiny & Jurgen,

Wat een onvergetelijk avontuur! Het ijshotel ziet er echt als een sprookje uit en het hondensleeën ziet er een super ervaring uit! Vooral de kleine puppy is super schattig...hij moet nog wat oefenen voor hij jullie kan voortrekken:)

dikke kus,
Heidi & Benoit

Anoniem zei

Wat een belevenis! Volgens mij willen jullie in december niet meer naar huis komen. Dit wordt echt een jaar om nooit te vergeten. Amuseer jullie nog goed en nog veel bloggen zodat we alles kunnen volgen hé.

Groetjes,
Hans en Lisa

Anoniem zei

Het is daar alleen altijd zo koud hé. Hopelijk wordt het tegen september wat warmer want dan komen we af hé.

Groetjes,
Lisa

kristine@BackinBelgium zei

Prachtig! Da's echt het woord dat alles zegt hé...
Mooie foto's van het hotel en ook die lieve huskies spreken ons wel aan...

Geniet er maar goed van! De maanden vliegen zo voorbij wanneer je het naar je zin hebt!

Anoniem zei

hé Jur en Tiny,

Nu beginnen we stilaan te begrijpen waarom jullie er voor een jaartje wilden op uit trekken naar Canada. Al die belevenissen! Als jullie aan dit tempo blijven verder doen, gaan jullie een echte bestseller kunnen publiceren! Wij zijn positief jaloers!! Onze kids vooral op die ervaring met de hondenslee. Laat het niet aan jullie hart komen! (en denk af en toe eens aan ons hé!)

Debbie en co

Paul Boumans zei

Hallo Tiny en Jurgen,

Ongelooflijk mooie belevenissen, prachtige foto's !
Om onze Canada-reis voor te bereiden gaan we op zondag 22 februari om 18:00 u, eens vrijblijvend kijken naar een infovoorstelling van CANADA in het Ibis Hotel aan de Meistraat in Antwerpen (Vogelenmarkt).
Info voor alle geïnteresseerden, zie webstek;

http://www.hoboreizen.be/infovoorstellingen

Beste groeten,
Papa.

Anoniem zei

Hoi Jurgen en Tiny,

We volgen natuurlijk vol gezonde jaloezie jullie avonturen maar dit vraagt gewoon om 1 reactie : FANTASTISCH !!
Wij kijken alweer uit naar jullie volgende uitstap met bijhorende foto's natuurlijk. Maar hoe zit dat nu eigenlijk met dat WERKvisum ??

Cheers,
Goedele en Wim en The Chalmet-clan

Unknown zei

Hoi Tiny en jurgen,
Prachtige foto's, dat is wel genieten hé. Doe zo voort want een jaartje is toch vlug voorbij.
Ik zie ook dat het toch al wat minder koud is.
Ik wacht vol spanning naar de volgende beeldjes.
Veel groetjes.